Nu är snart hösten här och med den startar modets bästa säsong. Det är nu när sommaren övergår från varma och sköna temperaturer till kyligare och svalare klimat som vi spenderar våra pengar på kläder. Vi köper som aldrig förr, höstkappor, skor, stövlar, varma tröjor, byxor och kavajer. Det är under hösten som klädbranschen drar in sina bästa siffror och drar in som mest pengar under hela året.
Hösten brukar vara startskottet för satsningar på mode
I år, 2018, ser vi en naturlig fortsättning på årets tidigare trender på blommigt, färgstarkt och mönstrat.
- Sammet och plysch är material som vi ser mycket denna höst, enligt Elle.se.
- Den lite romantiska modet fortsätter i höst, men nu med puffärmar.
- Vi fortsätter se den populära dunjackan fortfarande i höst, liksom de senaste årens höstar.
- Fuskpälsen hänger också med, men med längre längd.
- I år ser vi inte längre de korta jackorna, tvärtom, ser vi många långa kappor med ordentlig längd.
- Rutigt fortsätter vara populärt på kappor, kavajer och kostymer.
- Mönster på kavajer, blusar, och kappor fortsätter i höst.
- Vi ser också mycket skinande och blanka material på skjortor och klänningar.
Digital handel allt mer populärt
Tidigare i år varslade klädgiganten Hennes & Mauritz om flera butiksstängningar. En av orsakerna till klädjättens kräftgång, spåddes vara brist på e-handel. I dagarna florera många rykten om att Hennes & Mauritz ska gå ihop med Zalando. En sådan sammanslagning skulle vara en välkommen digitalisering av klädjättens e-handelsutveckling. Det är just det som Hennes & Mauritz skulle behöva.
Ångvälten e-handeln är här och de senaste sex åren har 5 000 butiker inom sällanköpshandeln tvingats stänga igen. Svensk Handel spår att var tredje krona kommer att spenderas på nätet redan år 2025.
Så skriver ehandel.se sedan Svensk Handel publicerade sin rapport om detaljhandeln i Sverige, tidigare i maj i år. Så många som 5.000 butiker har tvingats stänga ner under de senaste 6 åren. Handel.se spår att var tredje krona kommer att spenderas på nätet 2025. Man menar att om inte svenska klädeshandlar blir bättre på att anpassa handeln till nätet, kommer utländska handlar att svälja de köpsugna svenskarnas efter frågan på kläder.