Braskaminer i Göteborg förvånar med sin effektivitet

Braskaminer i Göteborg är mycket som du inte trodde de var. De är miljövänliga, energisparande och en väldigt god investering genom att de höjer husets värde.

Många förlegade föreställningar om braskaminer lever kvar. Vid den tiden då andra sätt att värma upp en bostad började komma var dessa betydligt billigare och bättre än att elda i en braskamin. Föreställningen har också funnits att det är dåligt för miljön och slösaktigt att elda ved i en kamin. Detta är bara något rika människor gör för att ha det lite mysigt.

De senaste åren har det dock hänt mycket inom braskaminbranschen som vänt dessa föreställningar upp och ner. Idag kan man tvärtom använda en braskamin för uppvärmning utan att ha dåligt samvete. Idag ska du känna dig stolt om du har en modern braskamin för uppvärmning – då det är mer miljövänligt än flera andra alternativ.

Braskaminer i Göteborg har 82 % verkningsgrad

De braskaminer som fanns förr hade en generell verkningsgrad på 40 %. Det innebar att 60 % gick ut genom skorstenen och värmde stjärtfjädrarna på kråkorna. För dagens braskaminer är verkningsgraden 82 %. Så bara 18 % går till spillo. Det innebär att braskaminer går förbi väldigt många energikällor när det kommer till energieffektivitet och miljövänlighet.

Utöver detta har vi givetvis fortfarande mysfaktorn. Det är otroligt mysigt att ha en kamin i vardagsrummet hemma i Göteborg. Det är dessutom en värmekälla som håller huset varmt även när strömmen går. Utöver allt detta så höjer det husets värde med 10 % enligt Mäklarsamfundets bedömningar.