Golvslipning för barnfamiljer på Södermalm

Golvslipning på Södermalm återställer ditt trägolv till sin forna glans, från tiden innan barnen kom och började banka med sina BRIO-hammare i golvet.

Många barnfamiljer på Södermalm är trångbodda och behöver klämma in mycket liv på få kvadratmeter. Detta innebär att lägenheten får utstå en hel del slitage, särskilt under småbarnsåren. Ytskikt som till exempel golv blir lätt sönderhackade av hårda leksaker. Det kan upplevas fult, särskilt av den som samtidigt vill ha gäster på besök i vardagsrummet.

När barnen fortfarande är små är det rekommenderat att bara tugga i sig att livet är som livet är. Leksaker ska lekas med. Men efter att de vuxit upp och slutat slå sönder golven kan det absolut vara en fin idé att kolla in hur det kan åtgärdas. Drömmen om ett blankt och slätt vardagsrumsgolv är inte alls ouppnåelig. I alla fall inte om golvet i fråga är av trä.

Hur ofta kan man göra golvslipning?

Det går nämligen alldeles utmärkt att slipa golv på Södermalm så de återfår sin forna glans. I alla fall några gånger, vilket är varför det är klokt att vänta tills barnen blivit större. Efter ett visst antal slipningar blir fanéren i parketten alldeles för tunn för att kunna slipas fler gånger.

Om du däremot har ett tjockare plankgolv hemma, har du större marginaler för att slipa golven om och om igen. Då kan du till och med lyxa med en golvslipning inför en lite extra viktig tillställning. Trots att du vet att det kommer se likadant ut igenom några veckor. Men det kan det vara värt för att göra ett gott intryck på gästerna.