Golvslipning som yrke i Stockholm

Inom renovering finns en hel del yrken i Stockholm. Ett av dessa innebär att man arbetar med golvslipning av golv som är slitna och som kan få ett nytt liv.

När en fastighet ska renoveras kan det krävas många olika yrkesgrupper som hjälper till. Och vid sidan om snickare, målare och elektriker kan man då och då få se någon som arbetar med golvslipning. En åtgärd som innebär att man slipar till ytan på ett gediget golv, så att man kan påföra en ny och fräsch yta.

I Stockholm finns det de som arbetar på heltid med golvslipning. Det är ett yrke där man varje dag ger sig på nya projekt på olika platser runt om i staden. Med andra ord är det alltså ett mycket varierande och roligt yrke, där man får se många olika fastigheter och träffa många olika slags människor i sin vardag.

Projekt inom golvslipning

Om man har ett golv som ser slitet och fult ut så kanske man kan nyttja golvslipning. Och i sådana fall så kan man vara glad, för det kommer spara stora pengar jämfört med om man skulle riva ut och lägga ett nytt golv. För ett pris på golvslipning i Stockholm är betydligt lägre än vad ett nytt golv kostar, och då har man ändå inte räknat in arbetskostnaderna.

Hur vet man då ifall man kan slipa ett golv eller ej? Alla gedigna golv går att slipa, det vill säga golv som inte har ett ytskikt i annat material.