Golvslipning i Stockholm reparerar golven väl

Bostäder med parkettgolv har sin speciella charm, men ibland behöver golven repareras och slipas om. Anlita en hantverkare som utför golvslipning i Stockholm.

Familjen har köpt en stor och pampig villa i utkanten av Stockholm. Utsikten över skärgården är vacker, men när solen lyser är inte synen av golven i den stora matsalen lika vacker. Parketten i fiskbensmönster har fått sina törnar genom åren. Kring radiatorerna finns tydliga vattenskador och några parkettstavar har rest sig.

En firma med erfarna golvslipare kan reparera de flesta parkettgolv. Skadade stavar kan ersättas med nya som tillverkats av golvfirman. Spåren av dans kan naturligtvis avlägsnas med hjälp av en modern slipmaskin. En sådan suger upp slipdamm automatiskt och det är ingen risk att få slipdamm i hela huset.

Golvslipning i Stockholm – med ytbehandling

Att slipa parkettgolv är ingenting som ska utföras av en amatör. En skicklig hantverkare vet hur en slipmaskin ska föras över golvet. De enskilda stavarna ska inte skadas och få repor. När golvet är slipat måste det behandlas så att ytan blir hållbar. Det kan göras på en rad olika sätt, till exempel med lackering eller behandling med hårdvax.

Du kontaktar en firma som kan golvslipning, och du får en offert. Arbete med golvslipning ger rätt till rot-avdrag. Golvsliparen börjar sitt arbete med att reparera de parkettstavar som skadats. Du har själv sett till att golven är fria från möbler med mera. Efter att golven blivit slipade och ytbehandlade kan du och familjen njuta av de vackra parkettgolven som fått ny glans.