Rätt firma för de besvärliga flyttarna

Ser man till hur mycket i Stockholm så kan man också – baserat på hur husen ser ut – dra slutsatsen att många av dessa är något som kräver god planering och i vissa fall professionell hjälp. En person som bor på våning elva i ett höghus och ska flytta får, helt enkelt, svårt att bära sitt bohag och detta oavsett om det finns en hiss eller inte (detta då hissar generellt sett är små och att exempelvis en soffa brukar vara något som man blir tvungen att bära nedför trapporna).

Flyttar inom Stockholm har dessutom ytterligare ett försvårande moment i sig och detta i form av trafik samt en uppenbar brist på parkeringsplatser. Det här gör att en flytt dels måste vara vältajmad och att den dels också måste ske under en begränsad tid. Kort sagt – det är vanligare att man använder sig av professionell hjälp om man ska flytta inom Stockholm än om man ska flytta i en mindre stad där trafiken är mindre och där man utan problem kan åka fram- och tillbaka flera gånger.

Vi nämnde ovan hur en flytt kan vara besvärligt i Stockholm i och med hur höga husen kan vara och här kan vi ge ett konkret exempel på hur en flyttfirma inte bara kan hjälpa utan där den de facto är absolut nödvändig.

En pianoflytt kräver specialkompetens

Vi kan här säga att det handlar om en dam som bor på Östermalm, längst upp i en fastighet som byggts under slutet av 1800-talet. En fastighet vars trapphus är stort – men där trapporna är av spiralkaraktär och är väldigt trånga. Tilläggas här är att denna dam äger ett stort piano och att detta är något som måste flyttas samtidigt som en större säng samt två soffor ska förflyttas ner från högsta våningen.

Det som måste sker vid en sådan pianoflytt är att man kontaktar en flyttfirma som har tillgång till speciella hjälpmedel och i detta fall så handlar det om en skylift som placeras på innergården. Istället för att göra denna pianoflytt via husets insida så använder man sig istället av en skylift, något som även det ställer till vissa problem i och med att denna ska ställas på innergården. Det kommer alltså i det här fallet att sättas höga krav på flyttfirman i fråga – både logistiska, gällande hjälpmedel och naturligtvis under arbetet med denna pianoflytt.

Ett piano är trots allt en tung pjäs och även om man använder sig av en skylift så är det långt ifrån ett riskfritt projekt. Det är också av den anledningen som man kan säga att professionell hjälp vid en sådan typ av flytt är något som måste användas. Riskerna skulle vara för stora om man genomförde en pianoflytt i Stockholm på egen hand – och detta även om man hyrt en skylift och anlitat en person som får framföra denna. Tunga lyft och knepiga bostäder kräver stor vana och erfarenhet. Man har – helt enkelt – inte råd att misslyckas.