Homestyling – när du vill höja bostadspriset

Om det är så att du har behov av att sälja din bostad, och har svårt att få den såld är det en bra idé att hjälpa till att få den såld genom att arrangera en homestyling. Det finns flera sådana homestylingsföretag i Stockholm som kan hjälpa till med sådant.

Det kan en homestyling göra

Det kan verka onödigt att göra en homestyling, om man inte känner till hur det fungerar när man visar en bostad för försäljning. Den som inte förstår psykologin bakom en lyckad bostadsförsäljning tror kanske att det räcker med att visa upp ytorna som talar om hur stor bostaden är, vilka slags rum som finns i den, hur stor tomten är, hur nära det är till allmänna kommunikationer, skolor och livsmedelsaffärer och liknande avstånd. Det är sällan folk beter sig på det viset. Vi, människor agerar mycket oftare på de intryck och känslor som en bostad kan ge oss.

Homestyling visar hur bostaden kan se ut

Det som är viktigt med en homestyling är att bostaden ska ge känslan av att vem som helst skulle kunna bo där. En helt tom bostad lockar mycket få människor att bli sugna på att bo där. Men om du i stället för en tom lägenhet eller villa, placerar några soffor, soffbord, blomkrukor, fruktfat med frukt i köket, så blir plötsligt många fler sugna på villan eller bostaden.

Viktigt få känslan av att bo i bostaden

Den som ska bli intresserad måste kunna se sig själv bo där. Det är fantasin om att just ”jag” (spekulant) på bostaden ska kunna tänka mig att bo där. Det är svårt att tänka så om det är en helt kal bostad. Visserligen ser man tydligt alla ytor, hur stor den är, hur avstånden är till allmänna kommunikationer, skolor och livsmedelsaffären, men ingen blir sugen på en bostad som bara visar tomma ytor, utan vill se ett – neutralt hem – såsom det skulle kunna se ut om någon får lust att bo där.