Markiser som gör koja till slott

Har du sett några riktigt snygga markiser någon gång? De har en förmåga att göra vilken koja som helst till ett helt slott. Säg att du har en medioker villa i trä, som är byggd någon gång under 1900-talets första hälft. Den är målad ljust gul med vita knutar för att återskapa den stil som man villa ha på sina medelstora hus som man byggde då. Fönster har spröjs och runt villan finns en fin trädgård med rosor och äppelträd. På alla fönster på villan har man placerat ljusgula korgmarkiser. Tror du att markiserna lyfte utseendet på hela villan, så tror du helt rätt. Markiserna var pricken över i:et.

Välj markiser först

Varför inte googla ”markiser Huddinge” för att få några sådana förslag på leverantörer som erbjuder markiser i sitt sortiment? Bor du i Huddinge, är det ju lättast att få förslag på leverantörer som har markiser just på den plats där du bor. Om du då googlar ”markiser” och ”Huddinge” får du flera förslag på alla dem som har skrivit på sin hemsida att de erbjuder markiser och att de har butik i Huddinge. Sedan är det bara att gå till den affären, titta, vraka och välj ett par markiser som du önskar dig.

Få persiennerna monterade

Sedan när du har valt, bör du få hantverkare som kommer hem till dig med de markiser som du har valt ut och monterar dem hemma hos dig. På det sättet ser leverantören till att du får markiserna precis som du önskar dig dem. Om de är hemma hos dig och monterar dem, ser de till att de fungerar som de ska.

Njut av solskydden

När du då har fått dina markiser monterade på dina fönster är det bara att njuta av dem. Här finns en hel uppsjö med olika slags markiser; runda korgmarkiser som skyddar fönster effektivt även när solen ligger lågt på himlen. Markiser med motor, markiser med kassett som markisen rullas in i och som skyddar markisen när den vevas in igen. Det finns även markiser som känner av väder och vind och vevar in sig automatiskt när det blåser hårt så att inte markisen skadas av blåsten.