Inte särskilt dyrt att ta hjälp av en målare i Stockholm

Det lönar sig att anlita en målare i Stockholm då man ska renovera. Tack vare rotavdraget är det inte heller längre särskilt dyrt att anlita hantverkare.

Idag har de flesta som ska måla eller tapetsera om hemma råd att anlita en riktig målare. Detta tack vare rotavdraget som gör att man får dra av en stor del av arbetskostnaden. Med målarens hjälp blir arbetet snyggare och mer hållbart då en professionell målare vet vikten av ett grundligt förarbete. Som hemmafixare är det annars lätt att man slarvar med att först rengöra ytan och slipa bort ojämnheter. Då blir slutresultatet inte perfekt och färgen kan bara efter något år få sprickor och släppa. Även vid tapetsering är grundarbetet viktigt. Man kan först behöva riva bort tidigare tapeter och även grundmåla ytan för att den gamla tapetens mönster inte ska lysa igenom.

Ta hjälp av målaren med färgsättning

När man anlitar en professionell målare i Stockholm har man även den stora fördelen av att man kan få hjälp med färgsättning. En erfaren målare vet hur ljusinsläpp från fönster påverkar kulören och kan komma med tips och råd. Annars är det givna tipset att alltid välja en ljusare kulör än vad man tänkt sig. Detta eftersom kulören nästan alltid uppfattas som mörkare och mer intensiv då den kommer upp på väggen. Men samtidigt ska man inte vara rädd för att testa och experimentera. Färg är roligt och blir det fel är det faktiskt ganska enkelt att måla om igen.