Skaffa fina markiser som skyddar mot vårsolen!

Snart kommer solen tillbaka och med det behöver man skaffa sig bra markiser. Markiser är ju de enda slags solskydd som effektivt skyddar mot både värme och som ger fullgod skugga.

Men vilka slags markiser ska man välja? Markiser har utvecklats mycket under senare tid. Numera kan man välja olika funktioner på markiser, det är allt från automatiska markiser som känner av när det börjar regna, till hissmarkiser som du manövrerar med en fjärrkontroll. Så vilka slags markiser föredrar du?

Markiser med kassett och motor och sensor

Det finns markiser med kassett som bildar ett skydd för markisen när det inte är läge för att ha den utrullad. När den är inrullad i kassetten så skyddas den mot väder och vind. Den är utrustad med en sensor som känner av när det börjar regna (eller snöa) och rullas då in automatiskt med hjälp av en motor.

Sidmarkiser

Det finns sidmarkiser som monteras vid väggen, lodrätt. När det sedan börjar blåsa alltför mycket då rullar man ut den så att den bildar ett vindskydd. När man inte behöver vindskyddet längre så rullar man bara in det igen i sin kassett på väggen. Andra vindskydd tar stor plats när man behöver man ställa undan dem och inte behöver dem längre. Har man i stället en sidmarkis, tar den ingen plats alls, utan finns behändigt i sin kassett på altanväggen (eller där man vill ha den).