Fler än akademikliniken som utför ögonlocksplastik

Att utföra en ögonlocksplastik, är en grannlaga uppgift. Alla ingrepp kring ögat måste ske med allra största försiktighet, det förstår alla. Har man något hängande ögonlock kan man med ett enkelt snitt ta bort överflödig hud som gör att det både kan skymma ”sikten” alltså påverka möjligheten till full syn, men som kanske någon tycker är icke klädsamt. Därför är det mycket viktigt att välja rätt skönhetsklinik som utför ögonlocksplastiken.

Tittar man på vilka skönhetssalonger som erbjuder specifikt ögonlocksplastik i Stockholm, så hittar men kring ett 10-tal sådana salonger i Stockholm. Här hittar vi både Akademikliniken som finns på 5 olika ställen i Stockholm, Astoria kliniken på Kungsgatan, Stockholms näskirurgiska klinik i Solna, mindre kända salonger som Klinik Estetik på Kungsgatan i centrala Stockholm, Gamla Stans Laser och Kirurgmottagning (i Gamla stan) , Lidingö-Kliniken (på Lidingö), La Clinique – hair&aestethic clinic i Östermalm.

Välj skönhetsklinik noggrant

När det kommer till olika skönhetsingrepp gäller det att man väljer kirurg och salong mycket noga. Tyvärr är hela skönhetsbranschen mycket oreglerad. Man kan tycka att det är självklart att de som påstår sig vara sjuksköterskor verkligen är sjuksköterskor, men olika kontroller vad gäller påstående om sjuksköterskornas legitimation, är inte i närheten av vad man hade önskat. Uppdrag Granskning har i olika program kontrollerat olika legitimationer som utfärdas av Socialstyrelsen när det kommer till sjuksköterskor som har köpt sina legitimationer i sina hemländer. Det gör att det är desto mer av eget ansvar att faktiskt kontrollera både den kirurg som ska utföra själva ingreppet, och den sjuksköterska som kliniken påstår ska ta hand om en.

Det är din kropp det gäller

Tyvärr är många människor ganska så aningslösa och godtrogna när det kommer till att göra en hel del ingrepp. Man kan tycka att var och en borde vara mer rädd om sin egen kropp. Men när det kommer till skönhetsingrepp tenderar vi att inte vara så rädda om den, som vi borde. Därför bör man alltid kontrollera referenser, kirurger, sjuksköterskor och vilka material som de använder. När det kommer till ögonlocksplastik, är det ju inget material som de använder till att föra in i kroppen som till exempel Fillers, Botox eller bröstimplantat. Men det är ändå mycket viktigt att vara rädd om sin kropp och vara noggrann med vem man anlitar. Om du är intresserad av ögonlocksplastik, läs då mer på: ögonlocksplastikstockholm.se.