Sommarens kökstrender

I vår och sommar ser vi några ganska tydliga trender när det kommer till köksinredning. Under några år, har vi sett en återgång till fler och starkare färger, och en inredning som inte bara har gått i svart/vitt/grått. Trots det ser vi tydligt att vi inte har lämnat den ”skandinaviska stilen”.

Kanske de många färgerna aldrig riktigt landade där man hade önskat sig. I vår och sommar ser vi att vi är tillbaka till det stilrena svarta, vita – men en skillnad i år är en återgång till trämönstret. Det var senast under 1970-talet som vi hade rena trämönster i köksluckor och köksinredningen. Det är välkommet då trä är ett mycket fint och stiligt inredningsmaterial.

Det svarta köket

Det svarta kanske aldrig riktigt har försvunnit i inredning. Det nya kanske är att vi vill måla köket helt i svart. Vi ser också att förutom det svarta köket, ser vi inslag av grått, och den blandning som kallas ”greige”, en blandning av beige och grått. Och vi målar gärna svart med svart; installerar både svarta köksluckor, köksdörrar och målar väggarna svarta. Kanske vi bryter av den svarta färgen med träfärgat?

Det vita köket

Det vita köket fortsätter vara populärt. Vedum har fina kök i antikvitet, den som vill det kaklar även köksväggen i vitt kakel. Kanske vill man kombinera det vita kaklet med stenskivor, eller trädetaljer som går igen i köksbord, köksstolar och träpanel på väggarna. Överhuvudtaget går den vita inredning mycket bra tillsammans med träfärg. Att kombinera vitt kök med ett vackert lackat trägolv är en vacker syn.

Anlita hantverkare i Stockholm

Ska du renovera om ditt kök i Stockholm? Här finns över 5.000 hantverkare som du kan välja mellan och som mer än gärna erbjuder sina hantverkartjänster och gärna renovera kök i Stockholm. När man ska anlita hantverkare är det många saker som man bör ta hänsyn till och som är viktig kriterier. Att hantverkaren har F-skattsedel är en av de viktigaste; utan den får du inte dra av på Rot-avdraget. Att företaget har tecknat egen ansvarsförsäkring är också viktigt. Kanske man dessutom vill välja en hantverkare som kan erbjuda totalentreprenad också är viktigt?