När du letar skönhetssalong i Stockholm

Behöver du få tag i en skönhetssalong i Stockholm? Det finns minst ett 100-tal skönhetssalonger bara i Stockholm, vilken ska man välja? Vilken är seriös och vilken kan man lita på? Det är viktigare än någonsin.

Detta är nämligen en bransch som är ganska så oreglerad. Det finns inga regler om vilka slags ämnen som du får erbjuda till skönhetspatienter. Eller vilka metoder som är tillåtna och inte är det. Det kom upp till ytan, om inte förr, så i och med PIP-skandalen med ett franskt företag som erbjöd industriell silikon som utfyllnad och förstoringar till kvinnors bröst.

PIP-skandalen gjorde ingen betydande förändring

Man skulle kunna tro att PIP-skandalen skulle ha gjort branschen mer seriös och mer reglerad. Men sanningen är den att det är helt och hållet upp till kvinnorna – och männen själva att ta reda på vilka ämnen som var och en av skönhetsbranschen erbjuder och använder sig av, och hur människokroppen kan reagera på dem. Därför är det mycket viktigt att varje patient som funderar på att genomgå ett skönhetsingrepp själv kontrollerar den skönhetssalong som man funderar på att gå till.

Ta reda på om skönhetssalongen

Ta därför reda på så mycket som du bara kan om den skönhetssalong som du funderar på att gå till. Kontrollera den läkare som påstår sig ha läkarlegitimation och den sjuksköterska som påstår sig ha en legitimation från Socialstyrelsen. Det har nämligen hänt att man har påstått något om sin utbildning och legitimation som inte har stämt.

Var rädd om din egen kropp

Många är alltför naiva och tänker att skandaler inte händer i Sverige och att allt ska vara noggrant reglerat av Socialstyrelsen, men det stämmer inte. Fortfarande är det mycket viktigt att som patient själv ta reda på fakta både om personal och de material som de säger att de använder – och kom ihåg; låter det för bra för att vara sant, så är det just det. Det stämmer alltså inte. På så sätt kan man vara rädd om sin egen kropp och slippa en massa smärtsamma misstag. Här kan du läsa om en seriös skönhetssalong på: https://www.ansiktslyftstockholm.nu.